Jerman Swiftlet Humidistat Model: GH-02-HD untuk menjadi RBW sepertimana kondusi habitat asal dalam gua batu kapor.


Suatu alat khusus yang telah dikalibrasi untuk mendapatkan kelembapan relative maksimum 78 – 80% RH. Sistem akan active bila kelembapan turun kepada 77% RH dan terhenti bila kelembapan relative sekitar 83% RH. Sistem dibuat khusus untuk 10 am dan 240 V dan menggunakan 3 unit humidifire.

Jerman Swiftlet Humidistat Model: GH-02-HD . Ia direka khusus untuk rumah burung walit. Bertujuan untuk mengatasi masalah lebihan atau kekurangan kelembapan. Alat kawalan kelembapan yang dikalibrasi secara digital dapat mengatasi masalah kebasahan lantai dan mengatasi kecacatan kecil pada sarang walit seperti masalah kerapuhan dan sebagainya.

Pelaburan anda dengan alat kawalan kelembapan sangat berbaloi melalui hasil sarang dengan gred super. Humidistat Controller buatan Jerman ini mengandungi sensor mekanikal dan mikro-switch pada kadar 50,000. Pemasangan sensor yang flehsibel pada kadar 2 meter. Ketepatan bacaan adalah pada + / – 3% RH dan mempunyai jangkauan operasi 30% – 100% RH. Kelembapan yang konstan dalam RBW dikekalkan pada kadar 80% – 85% RH. Tetapan yang disarankan 78 – 80% RH. Ia nya sesuai untuk 3 tingkat RBW dengan 3 unit humidifier yang dipasang serentak.

Sensor diletakan jauh dari kawasaan kabus dari humidifier. Elakkan dari tiupan angin seperti kawasan ventilasi. Bila kelembapan relatif kurang daripada 77.5%, unit ini akan diaktifkan secara authomatik dan bila kelembapan relatif lebih dari 82,5%, unit akan OFF dengan sendiri.
Sesiapa yang berminat untuk menggunakan alat ini boleh hubungi saya.
..

Advertisements

Posted on 14 March, 2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: