Lembaga aneh dalam rumah burung walit

Dungun. 11 Januari 2010 .Lembaga aneh dalam rumah burung walit?. Seorang pembudidaya walit berbangsa Cina mendakwa dalam RBW beliau terdapat lembaga aneh yang menakutkan. Lembaga ini kerap ditemui oleh pekerja Bangla di RBW . Lembaga manusia tanpa kepala kelihatan merayau-rayau didalam RBW.

Walaupun beliau bukan muslim, tetapi percara ia boleh diselesaikan mengikut kaedah Islam. Diantara ikhtiar yang telah dibuat adalah dengan meminta imam masjid dan orang kampong yang berhampiran menunaikan solat hajat. Kebimbangan dan ketakutan memang telah menghantui beliau ketika ini. Beliau dan pekerja Bangla tersebut tidak berani lagi untuk masuk kedalam RBW . Tidak pula dipastikan sama ada burung walit terjejas atau tidak akibat kehadiran makhluk aneh ini.

Mungkinkah pengaruh cerita-cerita seram atau cerita hantu yang sering kelihatan dikaca TV telah mempengaruhi pekerja dan pemilik RBW tersebut untuk mempercayai memang benar-benar terdapat makhluk halus tersebut. Percaya atau tidak dengan cerita sebegini terserahlah kepada anda.

Menurut seorang sahabat yang mengamalkan kaedah perubatan traditional, kejadian seperti itu adalah perkara biasa. Makhluk halus jin dan saitan memang terdapat dalam masyarakat manusia. Beliau yang berpengalaman dalam bidang tersebut bersedia membantu bagi mengatasi masalah tersebut. Saya melihat sendiri kaedah pengubatan beliau yang mengunakan ayat Al-Quran telah dapat membantu pesakit terkena ganguan makhluk halus ini.

Kawasan terpencil dan gelap seumpama gua ini tidak mustahil ditumpangi oleh makhlum halus seperti diatas. Kewujudannya banyak sebab. Samada secara kebetulan atau tempat tersebut sememangnya tempat tinggal makhluk seperti ini sebelum terbinanya RBW tersebut.

Kehadiran makhluk halus ini mungkin ada hikmahnya. Mereka boleh jadi jaga atau penungu RBW tersebut dari dicerobuhi pencuri. Keselamat RBW menjadi masalah besar kepada RBW yang sukses. Harga sarang burung walit yang amat tinggi telah mengundang pencuri untuk memasuki RBW dan menceri emas putih didalamnya. Berbagai cara digunakan untuk mengatasi masalah kecurian ini. Diantaranya ialah dengan mengupah pengawal keselamatan dan juga memasang penggera keselamatan. Pemantauan denagan CCTV juga dilakukan.

Dalam menjaga keselamatan dari dicerobuhi pencuri tidak ramai yang terfikir untuk menggunakan kaedah spiritual. Membina pagar dan tembuk secara hakikat atau secara maya. Kaedah ini dapat dilakukan dengan bantuan pengamal perubatan tradisional seperti kawan saya tadi. Sahabat saya telah menggunakannya dan setakat ini menurut beliau amat memberansangkan.(Catatan: Pendedahan kaedah kawalan secara spritual ini bukan untuk tujuan komersial).

Advertisements

Posted on 11 January, 2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: