Perkongsian pintar konsep win-win membangunkan rumah walit di Hulu Terengganu.

Bidang usahawan masih tidak mendapat tempat dihati masyarakat , sebab itu peratus usahawan di negeri ini masih rendah berbanding dengan negeri lain. Bidang usahawan sememangnya mampu menjana pendapatan yang lumayan.

 

Masyarakat dinegeri ini masih suka bekerja makan gaji, sikap takut menanggung risiko harus dikikis dan mereka perlu berani mencuba dan merebut peluang yang ada.

 

Setiap orang yang ingin menjadi usahawan harus mempunyai wawasan. Dengan adanya wawasan usahawan akan berusaha membuat perancangan untuk memastikan wawasan yang dibuat mencapai kejayaan.

 

Menjadi usahawan walit tidak boleh dibuat secara kecil-kecilan macam menjadi usahawan air batu . Usahawan walit memerlukan tapak dan juga modal . Ia juga memerlukan ilmu, kepakaran dan juga kemahiran. Sekiranya anda berminat menjadi usahawan walit saya sedia membantu anda. Kita harus melaksanakan perkongsian pintar .

 

Apa itu perkongsian pintar ?. Konsepnya ialah win win situation . Tiada siapa yang rugi dalam perkongsian  ini. Sama-sama untung sampai bila-bila. Keuntungan juga boleh diwarisi hingga ke anak cucu. Apa lagi hendak ?. Anda duduk diam, saya sebagai rakan kongsi anda akan uruskan segalanya dari A – Z. Pihak rakan kongsi anda akan uruskan bermula dengan pembinaan bangunan membina dan menyiapkan sebuah bangunan untuk Rumah Burung Walit di atas tanah pertanian milik saya sendiri di Kuala Berang, Hulu Terengganu, pemasangan audio system untuk memancing burung walit, Pengelolaan RBW, memungut hasil dan seterusnya memasarkan hasil . Tempuh perkongsian seumur hidup, selagi ada bangunan disitu. Walaupun anda hanya sliping partner perkongsian kita pada nisbah 50:50 . Sebab kita gunakan konsep perkongsian pintar

 

Tanggung jawab anda hanya menyediakan modal untuk menyiapkan sebuah bangunan bersaiz 30′ X 50′ tiga tingkat setengah. Kos bangunan yang dianggarkan ialah RM65/kaki persegi keluasan lantai. Jumlah anggaran kos untuk saiz tersebut ialah RM292,500.00. Walau bagaimana pun saiz bangunan boleh dibincangkan lagi untuk mengurangkan kos.

 

Tapak tanah yang dicadangkan sangat berpotensi kerana projek walit yang dibuat di Kampung Pela ia itu dihadapan tanah cadangan tidak sampai satu tahun projek dijalankan telah pun mendapat hasil hampir satu kilo ,

 

Jika anda berminat boleh hubungi saya walaupun dimana sahaja lokasi anda berada pasti kita boleh bekerjasama untuk kebaikan bersama.

Advertisements

Posted on 4 April, 2009, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: